Skillnader mellan cocktail klänningar och formella klänningar

När det kommer till en cocktailparty, är den mest populära visionen ingenting annat än en het tjej i en sexig cocktail klänning med fina ben. Det rocks, inte det? Medan vi pratar om en formell händelse, det är en annan historia. Inbjudan berättar ”en svart slips part”, vilket innebär att vi måste bära aftonklänningar. Hur kan vi skilja mellan cocktail klänningar och formella klänningar? Vad behöver vi för att uppmärksamma? Följande tips kan hjälpa dig att bestämma vad man ska ha när du är inbjuden.

cocktail-klanning

Formalitet

En cocktail klänning innebär oftast vad klänning vi bär på ett cocktailparty. Drycker och aptitretare i allmänhet serveras där. Dessutom har gäster frihet att bestämma kjol längd, eftersom ett cocktailparty är mindre formellt än de flesta händelser. Formella klänningar är vad vi bär särskilda tillfällen som formella bröllop, bollar, välgörenhet, etc. Att välja vad man ska ha beror på händelsen formalitet. Om du bär en cocktail klänning i en formell händelse, kanske du inte ses som en odlad kvinna som formella händelser kräver riktiga högtider.

Kjollängd

Längden på cocktail klänningar kan varierade från mitten av låret till knät längd. Du kan bestämma kjol längd enligt din kroppsform. En halva låret längd klänning är fantastisk för en kvinna med snygga ben, medan en knälång klänning passar för alla-siffror. Men längderna formella klänningar är i allmänhet från knä längd till golv längd. Golv längd är absolut den mest populära när du deltar några formella händelser som en katedral bröllop. Det är inte lämpligt att bära en ovan knälång klänning i ett formellt tillfälle.

Färg

Cocktail klänningar finns i en mängd olika färger och mönster. Djärva färger som rosa eller tiger brindles är säker på att vända huvuden i ett cocktailparty. Oroa dig inte att du kan vara mer tilltalande än bruden i ett bröllop eller du kanske inte ser graciös i en ljus skina färgad klänning i en vit slips tillfälle. Tvärtom måste du vara uppmärksam när man väljer färg på formella kappor. Som vanligt, monotona eller okomplicerad färgkombinationer är lämpliga för formella klänningar. Håll dig borta från de ljusa nyanser som rött eller rosa vid begravning.

Tillbehör

Oavsett vilken händelse du går, aldrig glömma att shoppa din klänning med matchande smycken. Samma uppsättning fungerar för både cocktail klänning och formell klädsel. Chica kopplingar eller designer handväskor lägga till en elegant touch till din klänning. Stilettos fungerar bra med din cocktail klänning som de långsträckta benen. Ett par lysande höga klackar med kristaller kommer accent ditt golv längd formell klädsel och producera röda mattan look. Kom ihåg att sätta på din favorit örhängen och halsband för en komplett ensemble.

Tyg

När det gäller tyger, cocktailklänningar och formella klänningar är i stort sett densamma. Satin, går taft och organza väl med alla klänningar.

No comments yet

leave a comment

*

*

*